Teksti suurus

Reavahe

Kontrastsus

Kommenteeri

CREVEX-i suurõppuse eel ning ajal testivad Siseministeerium ja RIKS koostöös Leviraga ohuteavituse edastamist DAB+ vahendusel. Mida see tähendab?

Ohtliku sündmuse puhul edastab riik sulle olulisi teavitusi ja juhiseid. Oleme varasemalt rääkinud SMS teavitustest, aga tegelikult on neid võimalusi veel, näiteks DAB+ ehk digiraadio.
DAB on lühend ingliskeelsest nimetusest Digital Audio Brodcasting, mis on digitaalse raadioringhäälingu standard. Seadmed (nt autoraadio), millel on DAB+ võimekus saavad seetõttu vastu võtta ka riiklikke ohuteavitusi. Teavitused peavad mahtuma 64 tähemärgi sisse, mistõttu on juhis lühike ja konkreetne. Pea meeles, et pärast ohuteavituse saamist on võimalik uurida lisainfot veebilehelt www.kriis.ee.

Digiraadio platvormi ohuteavituse võimekuse testimine toimub enne CREVEX õppust 19. septembril kell 19.30 ja õppuse ajal 28. septembril vastavalt õppuse stsenaariumile. 28. septembril testime DAB+ edastusega koos ka teisi ohuteavituse võimalusi.

NB! Sõltuvalt seadmest võib ohuteavituse edastamiseks raadio ise tööle hakata, sest testi käigus lülituvad kõik DAB+ vastuvõtjad automaatselt Klassikaraadio programmile ja ekraanile kuvatakse ohuteavituse sõnum. Peale teavituse edastamist lülitub raadio tagasi varasemale kanalile.

Digiraadio ja DAB+ testimise kohta saad lisaks lugeda Digilevi veebist: https://digilevi.ee/digiraadio/

CREVEX suurõppuse info leiad Riigikantselei veebist: https://riigikantselei.ee/.../julgeole.../crevex-kriisioppus



Lisa kommentaar

Email again:
Vaegnägijatele