Teksti suurus

Reavahe

Kontrastsus

Kommenteeri

Kalevi Jahtklubi tänas RIKSi Muhu Väina regati läbiviimisel osutatud abi eest

Rahvusvahelise purjespordi ürituse „A. Le Coq 66. Muhu Väina regatt“ orgkomitee tänas Riigi Infokommunikatsiooni Sihtasutust (RIKSi) osutatud abi eest regati raadiosidega teenindamiseks antud aparatuuri kasutamisega ajavahemikul 07. kuni 17. juuli.

Eriliselt paluti ära märkida meie mereside peaspetsialist Aleksandr Laur ja mereside süsteemide peaspetsialist Christjan Kaasik, kes aitasid aparatuuri töökorda seadmise, igakülgse toe ning kasutajate juhendamisega regati toimumise ajal. Üheskoos muudeti regati korraldus sujuvamaks ja turvalisemaks!

Aparatuuriks oli RIKSi mereside kohverterminal ning korraldajad said kokkuleppe ja loa kasutada VTS 81 raadiokanalit. Mereside kohverterminal on mõeldud ja disainitud selleks, et kasutada olemasoleva Meresidevõrgu võimalusi ja funktsionaalsusi sõltumata asukohast. Kasutamise eelduseks on ainult kolm tingimust -

1. vajadus ja oskus käsitleda terminali; 
2. elektritoide (220v AC või 12v DC);
3. traadita mobiilsideoperaatori ühendus.

Kui ülaltoodud tingimused on täidetud, saab pidada sidet laevadega Eesti Vabariigi territoriaalvetes ultralühilainete abil ja väljaspool seda lühilainete abil, olenemata sellest kus te viibite. Tegemist on võimsa kaasakantava raadiojaamaga mida täiskasvanud inimene on võimeline tõstma.
Lisaks olid RIKS juhtimiskeskuse seire spetsialistid eriti tähelepanelikud mereside eetris toimuva osas, sest võis tulla sidekontrolle, meditsiinikõne või tavakõne ühendamise soove tavalisest suuremas mahus.

Le Coq Muhu Väina regatt on Eesti vanim purjeregatt, mida korraldavad Kalevi Jahtklubi ja Pärnu Jahtklubi koostöös Eesti Jahtklubide Liiduga.

Foto autor on Janis Spurdzins

Lisa kommentaar

Email again:
Vaegnägijatele