Teksti suurus

Reavahe

Kontrastsus

Kommenteeri

Satelliitside internet ja satelliittelefon RIKSis

2021.a. detsembrikuus ilmunud RIKS infokirja blogipostituses "Arengutest RIKS raadioside osakonnas", mainis raadioside osakonna juht Siim Valgeväli, et RIKS üheks uueks tegevussuunaks „on olla satelliitside kompetentsikeskus Eestis ja pakkuda selle teenuse kasutamise osas tuge valitsusasutustele ja elutähtsa teenuse osutajatele“. Nüüd on RIKSis selle eesmärgi suunas esimesed reaalsemad sammud tehtud.
Nimelt, 2.veebruaril 2022.a. seadistati RIKSile tagavarasidena satelliitside internet ja paika sai  ka satelliittelefon. Telefon aktiveeriti ja testiti ka kõnesid.
Satelliitside telefon võimaldab maailmaga ühenduses olla ka siis, kui kõik muud kommunikatsiooni kanalid on maas. Satelliitside toimepidevus on võrreldes teiste sideteenustega suurem, sest ei sõltu maapealsest infrastruktuurist.

Peagi hakkavad need satelliitside ühendused suuremate kriiside ajal omama tagavaraside rolli. Hetkel täidavad need ühendused valdavalt testieesmärki.

Satelliitside lahenduse üksikasjalikke tehnilisi detaile ja satelliitside olemust üldisemalt aitab vajadusel lahti mõtestada RIKS satelliitside projektijuht Ramo Kure.

Siinkohal kordame ka detsembris välja hõigatud üleskutset – ootame oma kliente ja koostööpartnereid satelliitsidet testima ja arutame koos, miks ja kuidas rakendada satelliitsidet oma asutuses. Selleks kirjutage oma testimishuvist klient(at)riks.ee ja võtame teiega ühendust.


Lisa kommentaar

Email again:
Vaegnägijatele